Dagboek Raphaël Waterschoot 1914
17 september - 18 september Kemseke

scannen0109.jpg 187.7K

Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina

of in de teljooren, maar enfin 't is oorlog wat doet u daaraan. Ge kunt toch altijd niet slagen!
In den namiddag komt ons Vader ons bezoeken; hij heeft tegen alle voorvallen in eene kamer op de Klinge gehuurd zegt hij ons; wij brengen met hem een bezoek aan heer Dirix, fabrikant te Kemseke en worden daar goed ontvangen.
Om 6 uur appel. Goed weêr vandaag.
17 september 1914 donderdag.
Goed geslapen vannacht. Appel om 8 uur.
Ik moet wacht doen gansch den dag voor tot vanavond om 20 uur. 't Regent gedurende heel den dag.
Korporaal Huart is voor 12 uur in den bak gestoken om zijn post verlaten te hebben.
N' en burgerwacht krijgt hier n' en dépèche die den 8 sept te Somerghem is toegekomen en ons in alle gemeenten achtervolgt heeft. Hij heeft 9 dagen onderweg geweest en dat voor een dépèche; hoe lang zou een brief dan onderweg blijven vraag ik mij af? Onnodig bijgevolg nog te schrijven. Gewoon zijn wij het hier al of beter gezegd 't begint ons erg te vervelen altijd op dat stom Kemseke, gelukkig dat we veel dienst moeten doen.
Ze moeten wederom boven Dendermonde gevochten hebben want hier hoort men duidelijk grof geschut inde verte.
18 september 1914 vrijdag
Ben 14 dagen weg van St Nikolaas; heb messe gehoord om 7 uur. Om 8 uur appel, daarna voor de derde maal solde. Zend 2 zichtkaarten, een naar huis en een naar mijne Leonie. Op den middag passeeren er hier Belgische vliegmachine. Een brief van den heer Minister is hier toegekomen, hij maakt ons bekend dat wij soldaat zijn en geen burgerwacht en bijgevolg naar de soldatenwetten zullen gestraft worden. Op straf is het ons verboden naar huis te gaan.
Om 20 uur 's avonds moet ik op wacht gansch den nacht door tot 8 uur 's morgens. 't Is niet pluis zoo een nacht op den vreemde in het veld getween op wacht staan. Erg vervelend hier.


Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina